Welkom om te zingen


BEGINNERS, GEVORDERDE & PROFESSIONELE ZANGERS

Heb je erover nagedacht om zangles te nemen?

***

Wilt je moeiteloos en op een gezonde manier je stem leren gebruiken onder de bemoedigende begeleiding van een zeer ervaren zangdocent?

***

Ben je op zoek naar een nieuwe motiverende zangdocent die je helpt je zangvaardigheden te ontwikkelen?

***

Heb je behoefte aan effectieve begeleiding op hoog niveau bij toelatingsexamens, audities, wedstrijden of het voorbereiden van repertoire voor optredens, concerten of een muziektheaterrol?

***


Als je op één van deze vragen 'ja' hebt geantwoord, ben je van harte welkom bij mijn lessen. Ik zal je helpen je doelen te bereiken met de expertise die ik heb nadat ik meer dan 20 jaar zangles heb gegeven.

Ik geef les in het Engels (of Fins; al wordt mijn Nederlands bijna wekelijks iets beter) en meestal in mijn thuisstudio in IJmuiden.

Online lessen via Zoom zijn ook mogelijk, al geef ik de voorkeur aan face-to-face lessen om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden op een manier die past bij jouw behoeften.

P.S. Ik heb ook professionele vaardigheden op het gebied van pianospel, dus als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent om jezelf te leren begeleiden op de piano, vraag er dan meer over.

Zanglessen voor elk niveau 

Beginner

Ben je een beginner of heb je al enige zangbegeleiding gehad, dan begeleid ik je op zachte en deskundige wijze naar een gezonde en veilige manier van zingen. Je zangvaardigheid en je stem ontwikkelen zich dan snel en je gaat genieten van het zingen zonder dat je stem vermoeid wordt en zonder andere stemproblemen. Ik help je een repertoire te kiezen dat het beste bij jouw stem en vaardigheden past, en we kunnen ook aan je favoriete nummers werken.

Gevorderd

Als je al ervaring hebt met zangles en zingen, en je wil je vaardigheden naar een hoger niveau ontwikkelen, dan krijg je effectieve oefeningen en adviezen, die ik specifiek voor jouw behoeften zal uitkiezen. Als je je voorbereidt op professionele muziekstudies, wedstrijden, optredens of andere situaties waarin je het beste van je wilt laten zien, dan zal ik je helpen je voor te bereiden en je doelen te bereiken. 

Professioneel

Als je werkt als professioneel zanger, acteur, muziektheaterartiest of zangdocent en je hebt zin om je expertise, op welke voor manier dan ook, bij te spijkeren, dan ben je van harte welkom om daar samen aan te werken. Het kan daarbij gaan om zangtechniek, werken aan repertoire, interpretatie, improvisatie of misschien heb je nieuwe tools of tips nodig voor je werk als docent.


Wat zeggen mijn leerlingen 

Kaija is een zeer professionele en bemoedigende zangleraar. Haar stijl van lesgeven is zeer systematisch en je ziet snel resultaat. In de lessen van Kaija leerde ik onder andere uitstekende stemtechniekoefeningen, waardoor mijn technische vaardigheden zich naar een geheel nieuw niveau ontwikkelden. Daarnaast heeft ze een uitgebreide kennis van muziekgenres en heb ik met haar veel geleerd over verschillende muziekstijlen. Kaija is een zachtaardige maar comfortabel veeleisende leraar die het volledige potentieel van elke stem laat bloeien.

Meeri Sarjasto


Als het om zangtechniek gaat, is Kaija DE docent. Met haar waardevolle ervaring en allesomvattende kennis kan zij elk mogelijk stemvraagstuk herkennen en u helpen dit op te lossen. Ze staat altijd 100% klaar voor haar leerling, toegewijd en zorgzaam. Ze heeft een ongelooflijk geheugen en zal nooit uit het oog verliezen waar je aan hebt gewerkt. Kaija's natuurlijke aanpak heeft mij geleerd hoe ik overdrijven kan opgeven en zachte controle over de hoge noten kan krijgen. Ze hoort duidelijk waar het probleem zit en begeleidt je door de oefeningen totdat je een moeiteloos en mooi geluid hebt bereikt. Altijd medelevend en begripvol, Kaija's lessen zijn duidelijk en volledig productief. Haar professionaliteit strekt zich uit tot pianospel, repertoire, vocale fysiologie en pedagogiek. Ze is een echte stemexpert en ik ben echt vereerd en gelukkig dat ik bij haar heb gestudeerd.

Ana Pilat


Kaija is de beste zangleraar die ik ooit heb gehad. De zanglessen met Kaija's uitgebreide expertise zijn werkelijk inspirerend, motiverend en bemoedigend geweest.

Saana Murtojärvi


Als docent is Kaija warm, helder en consistent. Ze weet dingen uit te leggen op een manier die de leerling zeker zal begrijpen. Tijdens het lesgeven verwelkomde ze mij altijd openlijk en kon ik tijdens de zanglessen helemaal mezelf zijn. Er werd naar mijn wensen geluisterd, ik kreeg veel aanmoediging en tijdens de lessen heerste er altijd een veilige sfeer om te experimenteren en fouten te maken. Ik heb bij geen enkele andere leraar zo veel vooruitgang geboekt als bij Kaija. Ze ziet heel goed de sterke punten van de leerling en gebruikt deze om je te begeleiden op je vocale pad.

Meritta Pyykkönen 


Ik heb onder leiding van Kaija zang en zangpedagogie gestudeerd. Ze is een heerlijk rustige en zorgzame lerares, waardoor mijn vaardigheden zich enorm snel ontwikkelden en ik de doelen bereikte die ik mezelf stelde, naast de doelen van de onderwijsinstelling. Onder leiding van Kaija vond ik mijn eigen natuurlijke stem en leerde ik met gemak en kwaliteit uitdagend repertoire zingen. Naast een goede zangtechniek en begrip van liedjes, heb ik van haar geleerd dat mijn stem mooi is zoals hij is, en dat ik anderen niet hoef te imiteren - ik ben genoeg. Dankzij Kaija's pedagogie, uitgebreide toolkit en veelzijdige kennis van het vocale instrument heb ik een enorme kennis opgedaan voor mijn zang- en zangles.

Hanne Kivioja


Kaija is een warme en vriendelijke docente met een brede expertise in pop en jazz zang en diverse muziekgenres. Ze hielp me het zingen te begrijpen met eenvoudige oefeningen en gaf me tools om mijn zang naar een heel nieuw niveau te tillen. Als je een gezonde en expressieve zangtechniek wilt leren, is Kaija de perfecte leraar voor jou.

Sirkka Salminen


De zanglessen van Kaija waren vaak het hoogtepunt van mijn studieweek. Tijdens mijn eigen zanglessen werd de tijd goed benut en leerde ik steeds iets nieuws. Ook kreeg ik voldoende uitdagingen van Kaija, wat mij motiveerde om meer te oefenen en te ontwikkelen. We hebben ons goed gefocust op de basis van de zangtechniek, waar ik als inmiddels afgestudeerd zangdocent heel dankbaar voor ben. Kaija begeleidt vakkundig, zorgvuldig en rustig. Ze is een bemoedigende en veilige lerares. Kaija heeft een uitstekende kennis van de kenmerken en frasering van verschillende muziekgenres. Ik heb veel van haar geleerd over bijvoorbeeld jazz zang, harmonie en ritme. Kaija is ook een ervaren pianiste. Het is heerlijk om met haar begeleiding te zingen. Bovenal heeft Kaija mij geleerd zelfstandig muziek te studeren en erover na te denken en hulpmiddelen te vinden waarmee ik mijn zang kan ontwikkelen.

Elina Asu


Kaija heeft mij een aantal jaren zowel zang als zangpedagogie geleerd. Ze is zeer professioneel als docent, omdat ze een sterke kennis heeft van het lesgeven van verschillende soorten stemmen en een veelzijdige kennis van het lesgeven van verschillende muziekgenres. Als docent is ze bemoedigend en empathisch.

Solja Saira

Luo kotisivut ilmaiseksi!