Over mij 

Ik ben Kaija, een toegewijde en bekwame zangdocent pop en jazz en vocale pedagogiek uit Finland. Tegenwoordig woon ik in IJmuiden. Aan verschillende universiteiten en conservatoria werkte ik in mijn moederland als zangleraar en hoofddocent. Vanaf het jaar 2000 doceerde ik studenten op bachelor-niveau die de ambitie hadden om zangleraar te worden. Ik gaf les in pop- en jazz-zang en gaf vocale pedagogiek. Daarnaast heb ik tientallen professionele muzikanten, acteurs en muziektheaterprofessionals lesgegeven en begeleid. Mijn sterkste competenties als docent zijn het aanleren van gezonde stemtechniek en verschillende muziekgenres. Daarbij maak ik gebruik van gerichte instructies en stemoefeningen. Daarnaast heb ik veel kennis van, en expertise in, het lesgeven over zangpedagogiek. Mijn stijl van lesgeven is dynamisch, effectief, ondersteunend en empathisch, en niet gebaseerd op welke commerciële zangmethode dan ook. Mijn belangrijkste doel bij het lesgeven is altijd om je natuurlijke, unieke stem te vinden en je te helpen je stem- en vocale vaardigheden op een gezonde manier te ontwikkelen.

Als muzikant ben ik veelzijdig met ruim dertig jaar ervaring als leadzanger, bandleider en pianist bij verschillende bands die verschillende muziekstijlen uitvoerden, zoals pop, rock, R&B, jazz, latin en internationale volksmuziek. Ik heb jarenlang opgetreden op cruiseschepen op de routes Helsinki-Stockholm en Helsinki-Tallinn, verder in nachtclubs, restaurants, bruiloften en privé-evenementen van bedrijven. Daarnaast heb ik veel ervaring als sessie-studiozanger.Ervaring in lesgeven

HOOFDDOCENT | JAMK University of Applied Sciences | Sep. 2012 – Juni 2023

Aan deze Finse universiteit was ik docent pop- en jazz-zang en gaf ik instrumentale pedagogie en stemtraining voor hoofdvakstudenten zang. Als docent begeleidde ik studenten bij hun studieplannen en de voortgang van hun studie. Ook maakte ik, vaak samen met andere docenten, leerplannen en muziekprogramma's. Verder nam ik toelatings- en technische examens bij studenten af, begeleidde ik scripties en evalueerde ik eindconcerten.

Op de universiteit werkte ik als vocale coach voor de zangers en zangeressen van de musicals Sweet Charity, Sister Act Little, Shop of Horrors en Rent.


ZANGDOCENT | Ionian University, Corfu, Greece | 2014, 2015

In het kader van de 'Erasmus-uitwisseling' van studenten organiseerde ik als Finse docent concerten en gaf ik masterclasses van telkens een week aan de Ionische Universiteit op Corfu. Deze waren met name gericht op hoofdvakstudenten zang aan de Faculteit der Muziek en Audiovisuele Kunsten. Deze lessen gaf ik drie semesters.


 ZANGLERAAR | Karelia University of Applied Sciences, Joensuu | Aug. 2004 – Mei 2006 

Als parttime docent gaf ik aan deze universiteit aan studenten lessen pop- en jazz-zang, instrumentale pedagogie en pedagogische training.


ZANGLERAAR | Metropolia University of Applied Sciences, Helsinki | Aug. 2000 – Mei 2013

Hier nam ik toelatingsexamens af bij kandidaten die de opleiding wilden gaan volgen. Verder gaf ik deze dertien jaren zanglessen in pop- en jazz en organiseerde ik zangworkshops voor studenten die het hoofdvak zang volgden. Voor hen stelde ik leerplannen en muziekprogramma's op. Ook evalueerde en beoordeelde ik hun eindexamen-concerten. 


ZANGLERAAR | Helsinki Pop & Jazz Conservatory | Aug. 2000 – Juli 2008

Op dit conservatorium werkte ik ook als pop- en jazz-docent voor zowel zangstudenten, als voor instrumentalisten. Hier gaf ik workshops aan vocale ensembles en lessen aan achtergrondzangers en instrumentalisten. Ook hier nam ik toelatingsexamens af, ontwikkelde ik leerplannen en muziekprogramma's, plande en organiseerde ik concerten voor studenten en evalueerde hun eindconcerten.


MUZIEK LERAAR | Muziekschool, Jukola | Aug. 1990 – Mei 1999

Aan deze muziekschool gaf ik piano- , fluit- en pop- en jazz-zanglessen aan kinderen en volwassenen. Ook gaf ik daar muziektheorie en luistertraining aan groepen.


Opleiding

Guidance and Counseling Expert | JAMK University of Applied Sciences 2020

Master of Music Pedagogy | Helsinki Metropolia University of Applied Sciences 2010

Bachelor of Culture and Arts | Helsinki Stadia University of Applied Sciences 2007

Singing Teacher in Pop & Jazz Music | Helsinki Pop & Jazz Conservatory 1998

Luo kotisivut ilmaiseksi!